Rukometaši Vogošće priredili iznenađenje i savladali Ruse

Ostaje žal što pobjeda nije ubjedljivija

Rukometaši Vogošće priredili iznenađenje i savladali Ruse

Rukometaši Vogošće su večeras u okviru 3. kola Challenge Cupa pred svojom publikom iznenađujuće savladali ekipu ruskog St. Petersburga rezultatom 25:24.

Utakmicu su bolje otvorili rukometaši ruskog tima, koji su na startu poveli sa 2:0.  Zatim Vogošća pravi seriju od 3:0 i prvi put dolazi u vodstvo, koje je nakon toga raslo iz minuta u minut. Rukometaši našeg kluba su na odmor otišli sa rezultatom 14:11.

Drugo poluvrijeme mnogo bolje otvaraju domaći rukometaši, koji su povećali svoju prednost na čak plus šest, koliko je bilo u dva navrata. Imali su rukometaši Vogošće priliku doći i do plus sedam, ali je taj napad otišao u nepovrat.

Trinaest minuta prije kraja, isključena su dva rukometaša Vogošće i tada je počeo povratak St. Petersburga u meč. Rusi su smanjili na minus dva, ali su se domaći rukometaši ponovo odlijepili na četiri gola razlike.

St. Petersburg je serijom u finišu utakmice kaznio umorne i neiskusne Vogošćane i na kraju stigao do minimalnog i sasvim podnošljivog poraza od 25:24.

Najefikasniji u redovima Vogošće bio je Divković sa šest pogodaka. Geko je dodao pet, Ovčina i Međić po četiri gola, dok je iskusni Šabanović ubilježio 17 odbrana.

Revanš meč St. Petersburga i Vogošće igra se za devet dana u ovom ruskom gradu.

Challenge Cup, 3. kolo:

Vogošća - St. Petersburg 25:24 (14:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.