Rukometaši Vogošće ubjedljivi protiv Izviđača

Utakmica 2. kola Lige za prvaka

Rukometaši Vogošće ubjedljivi protiv Izviđača

E. Čaušević, foto: A. Berbić

Rukometaši Vogošće ostvarili su ubjedljivu pobjedu protiv Izviđača (34:26) u utakmici drugog kola Lige za prvaka BiH.

Nakon poraza u prošlom kolu od Maglaja, ekipa Vogošće večeras je pred domaćom pubilikom ubjedljivo savladala goste iz Ljubuškog. Domaći rukometaši su tokom cijele utakmice imali prednost, te je bilo pitanje samo kolika će razlika biti na kraju.

Vogošća je prvi dio večerašnje utakmice završila sa sedam golova prednosti (18:11), a istim tempom rukometaši ove ekipe nastavili su i u drugom poluvremenu, te su na kraju slavili sa 34:36.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Tarim Međić sa deset golova, dok je jedan manje dodao Ivan Divković. U ekipi Izviđača istakao se Josip Ereš sa sedam golova.

Liga za prvaka, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća - Izviđač 34:26 (18:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi