Rukometašicama Borca Kup Bosne i Hercegovine

U finalu bolje od Mire

Rukometašicama Borca Kup Bosne i Hercegovine

A. Beganović

Rukometašice Borca odbranile su trofej Kupa Bosne i Hercegovine. Naime, u finalnom susretu odigranom u Zavidovićima u sjajnoj atmosferi, banjolučke Osice su savladale Miru (22:21).

U dobro ispunjenoj dvorani u Zavidovićima rukometašice Borca su savladale Miru rezultatom 22:21, a da je slavila ekipa iz Prijedora uopšte ne bi bilo nezasluženo.

Mira je sjajno otvorila susret, povela je sa 4:1, a neka tri minuta prije odmora Prijedorčanke su vodile sa 14:9.

Međutim, do kraja prvog dijela rukometašice Borca postižu tri gola, pa se na odmor odlazi pri rezultatu 14:12.

U 43. minuti Osice dolaze do prvog izjednačenja na utakmici (16:16), a šest minuta kasnije i do prve prednosti (19:18).

U posljednji minut ulazi se pri rezultatu 22:21. Borac je imao napad za pobjedu, no rukometašice iz Banja Luke ne koriste sedmerac, pa je Mira imala posljednji napad.

Međutim, ni rukometašice iz Prijedora nisu uspjele iskoristiti sedmerac, pa je pobjeda pripala Banjolučankama. Najefikasnija kod Borca bila je iskusna Kornelija Klinac sa osam golova, dok je Milica Vlahović sa sedam golova bila najefikasnija kod Mire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.