Rukometašice Borca osvojile Kup Bosne i Hercegovine!

O pobjedniku odlučivale najbolje bh. ekipe

Rukometašice Borca osvojile Kup Bosne i Hercegovine!

A. Beganović

Rukometašice Borca iz Banja Luke osvojile su Kup Bosne i Hercegovine. Naime, u finalnom susretu završnog tuurnira igranom u Goraždu banjalučke Osice su bile bolje od mostarskog Zrinjskog (21:20).

Banjalučke Osice su stigle do petog trofeja u najmasovnijem takmičenju u našoj zemlji. Nakon što su u polufinalu bile bolje od domaćeg Goražda rukometašice Borca su u finalu savladale Zrinjki, koji je u polufinalu bio bolji od prijedorske Mire.

Finalni susret opravdao je očekivanja, obje ekipe pokazale su da su trenutno u našoj zemlji na korak ispred ostalih, a do samog kraja nije se znalo ko će biti pobjednik.

Na samom otvaranju susreta niti jedna ekipa nije uspjela steći ozbiljniju prednost. U 15. minuti na semaforu je stajalo 7:7, da bi se na odmor otišlo sa prednošću Borca od tri gola (13:10).

U drugom poluvremenu banjalučke rukometašice su održavale prednost, a Plemkinje iz Mostara kod rezultata 18:16 nisu iskoristile dva sedmerca, no nisu se predavale i u posljednjoj minuti su stigle na 21:20.

Pokušale su Plemkinje presingom doći u posjed lopte, ali rukometašice iz Banja Luke nisu gubile glavu, pa je trofej otišao u Banja Luku.

Kod Borca najefikasnije su bile Knežević i Crnić sa po 6 postignutih golova, dok su Vrančić sa 6, Ppapak sa 5, te Prusina sa 4 gola bile najefikasnije kod Zrinjskog.

Kup BiH za rukometašice, finale:
Borac - Zrinjski 21:20 (13:10)
BORAC: Gudelj, Arsić, Radić, Knezović 1, Kukić 4, Rajilić 1, Marić 3, Knežević 6, Vukanović, Kosić, Crnić 6, Majstorović, Banjanin, Kovačević, Đurić, Gvozden: Trener: Stojan Atlagić
ZRINJSKI: Pandža, Papak 5, Vrančić 6, Kolobara, Karačić, Sulejmanagić, Ristić, Knezović, Prusina 4, Boras 1, Puljić, Rozić, Prguda 2, Bošnjak, Tambić, Mlakić 2. Trener: Zvonko Papak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.