Rukometašice Gruda ne posustaju: Razbijena Iskra

Prva liga Federacije BiH

Rukometašice Gruda ne posustaju: Razbijena Iskra

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrane su četiri utakmice 12. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine za rukometašice, a vodeće Grude su bez većih problema savladale posljednjeplasiranu Iskru (36:15).

Izabranice Zlate Zubac nastavile su sa dobrim partijama i nakon pobjede nad Iskrom došle su na korak bliže cilju, odnosno ulasku u društvo najboljih bosanskohercegovačkih ženskih rukometnih klubova.

Grude su do trijumfa vodile Marija Šimić sa 13, Andrea Marić sa 12, te kadetska reprezentativka naše zemlje Josipa Braćić sa sedam golova, dok su kod Iskre sa po pet golova najefikasnije bile Katarina i Darija Žulj.

U ostalim susretima 12. kola postignuti su sljedeći rezultati: Bihać - Turbina 30:21, Jedinstvo - Kosača 31:34, Travnik - Vitez 15:26, dok je duel Hadžića i Bosne iz Visokog na rasporedu 17. marta.

Nakon 12 odigranih kola Grude su vodeće sa 33 boda, Hadžići su uz utakmicu manje drugi sa 24 boda, dok je Bihać trećeplasirani sa 23 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.