Rukometašice Gruda savladale Krivaju i osvojile titulu

Rukometašice Gruda savladale Krivaju i osvojile titulu

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a pobjedom u Zavidovićima rukometašice Gruda su i teoretski osigurale titulu prvakinja naše države.

Izabranice Zlate Zubac su u Zavidovićima bez većih problema nadigrale Krivaju (38:17), te su tako pobjegle Ilidži na nedostižnih 12 bodova prednosti.

Grude su do pobjede, kojom su i teoretski stigle do naslova, vodile Kornelija Klinac sa 13, te Andrea Prusina sa osam postignutih golova, dok je Aldina Bjelić sa pet golova bila najefikasnija kod Krivaje.

Drugoplasirana Ilidža je na domaćem terenu nadigrala Izviđač (34:30). Dejanović sa devet, te Škaljić sa sedam golova su bile najefikasnije kod Ilidže, dok je Marija Boras sa 15 golova bila najučinkovitija kod gošći iz Ljubuškog.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U Prijedoru su snage odmjerile Mira i Zrinjski, a nakon 60 minuta nije bilo pobjednika (20:20). Rukometašice Bihaća su u Mostaru savladale Lokomotivu (32:27), te su stigle do zlata vrijednih bodova u borbi za ostanak u društvu najboljih bh. klubova, dok je Katarina pred svojim navijačima nadigrala Goražde (34:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.