Rukometašice Gruda u derbiju bolje od Mire

Premijer liga za rukometašice

Rukometašice Gruda u derbiju bolje od Mire

A. Beganović

Rukometašice Gruda, aktuelnih prvakinja naše zemlje, u derbiju 5. kola Premijer lige su savladale Miru, kojoj su nanijele prvi ovosezonski poraz.

U susretu do danas neporaženih ekipa izabranice Zlate Zubac su pokazale više i na kraju su zasluženo slavile rezultatom 36:31. Nikolina Čutura i Ana Vrančić sa po osam, te Amanda Marić i Andrea Prusina sa po šest pogodaka su bile najefikasnije kod Gruda, dok su Azra Bašanović sa deset, te Dragana Mutić sa šest pogodaka bile najefikasnije kod Mire.

U Goraždu su domaće rukometašice bile bolje od gošći iz Bihaća (34:27), Katarina je u Mostaru nadigrala Leotar (32:22), dok je Izviđač u Ljubuškom bio bolji od Krivaje (33:28).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi