Rukometašice Gruda u Premijer ligi
FOTO: Grude - online.info

Sjajan uspjeh

Rukometašice Gruda u Premijer ligi

A. Beganović

U derbiju 20. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine rukometašice Gruda su na domaćem terenu savladale Bihać (33:21), te su se tako plasirale u Premijer ligu naše zemlje.

Izabranice Zlate Zubac, nekadašnje selektorice Bosne i Hercegovine, sjajno su otvorile susret i od samog početka su imale rezultatsku prednost, da bi na odmor otišle sa zalihom od šest golova (17:11).

Početkom drugog dijela igralo se gol za gol, da bi u posljednjoj četvrtini susreta rukometašice Gruda ubacile u brzinu više, te su na kraju slavile sa ubjedljivih 33:21.

Kod pobjedničke ekipe najefikasnije su bile kadetska reprezentativka naše zemlje, Josipa Bračić, sa 13, te Ana Marija Šimić sa devet golova, dok su Lejla Ibradžić sa 12, te Azra Bašanović sa pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.