Rukometašice HRK Kosača kadetske prvakinje BiH
FOTO: Bljesak.info

Sasvim zasluženo

Rukometašice HRK Kosača kadetske prvakinje BiH

A. Beganović

Kadetkinje HRK Kosača prvakinje su Bosne i Hercegovine. Naime, na završnom turniru koji je odigran proteklog vikenda u Mostaru mlade rukometašice Kosače su pokazale najviše i na kraju su zasluženo slavile.

Na završnom turniru pored Kosače učestvovale su i mlade rukometašice Leotara, Katarine, Knežopoljke i Lokomotive.

Rukometašice Kosače ubilježile su četiri pobjede iz isto toliko susreta, što govori da su zasluženo stigle do titule. Redom su mlade rukometašice Kosače pobjeđivale Leotar (27:16), Lokomotivu (33:23), Knežopoljku (32:23), te Katarinu (23:21).

Na drugom mjestu završile su mlade rukometašice Leotara sa učinkom od tri pobjede i jednog poraza, Katarina je sa dvije pobjede i isto toliko poraza zauzela treće mjesto, Knežopoljka je završila na četvrtom mjestu sa pobjedom i tri poraza, dok je Lokomotiva takmičenje završila na posljednjem mjestu sa četiri poraza.

Rezultati:
ŽRK Leotar - HŽRK Katarina 16:14,
ŽRK Knežopoljka - RK Lokomotiva 27:22,
HRK Kosača - ŽRK Leotar 27:16,
HŽRK Katarina - ŽRK Knežopoljka 26:24,
HRK Kosača - RK Lokomotiva 33:23.
ŽRK Leotar - ŽRK Knežopoljka 24:19,
RK Lokomotiva - HŽRK Katarina 20:33,
ŽRK Knežopoljka - HRK Kosača 23:32,
RK Lokomotiva - ŽRK Leotar 18:24,
HŽRK Katarina - HRK Kosača 21:23.

Tabela: HRK Kosača 8, ŽRK Leotar 6, HŽRK Katarina 4, ŽRK Knežopoljka 2, RK Lokomotiva 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.