Rukometašice Jedinstva savladale Loznicu

Tuzlanske ubjedljive na domaćem terenu

Rukometašice Jedinstva savladale Loznicu

E. Dindić

U večerašnjoj prijateljskoj utakmici u okviru priprema za drugi dio Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u Mejdanu su se sastale domaća ekipa Jedinstvo AtlasRelaxa i ORK Loznica iz Srbije.

Već na početku kada su domaće rukometašice povele sa 9:1, dao se naslutiti pobjednik. Iz minute u minutu ta prednost se povećavala, a gošće iz Srbije nisu znale da odgovore na izuzetno agresivnu igru domaćih rukometašica.

Nakon 30.minuta na semaforu je stojao rezultat 22:6 u korist domaćih rukometašica i pobjednik je bio riješen.

U nastavku trener domaćih Jasmin Unkić daje priliku svim rukometašicama a prednost se iz minute u minutu povećavala. Na kraju i više nego ubjedljivih 44:14 za domaći sastav koji je napravio dobru uvertiru za nastavak prvenstva. 

OŽRK Jedinstvo AtlasRelax- ORK Loznica 44:14 (22:6)

Jedinstvo : Šumelj Martina (4odbrane),Vuković 3, Horozović 4, Vrdoljak 2, Belušević 2, Kušmić 3, Sorak 2, Omerović 2, Katić 5, Huskić ( 8 odbrana), Zvekić 6, Šumelj Matea 5, Osmanović 2, Midžić 5, Isić 2.

Loznica: Rašević (5odbrana), Krstić 3, Tešić 3, Pantić 1, Lukić 1, Janković 2, Ivanović 1, Kuljanin 2, Avramović 1.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi