Rukometašice Jedinstva savladale PAOK, ali ne idu dalje

3.kolo Challenge Kupa

Rukometašice Jedinstva savladale PAOK, ali ne idu dalje

E. Dindić

U Mejdanu u uzvratnoj utakmici 3. kola Challenge kupa rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa savladale su ekipu PAOK-a rezultatom 31:30 (15:16). Tuzlanke nisu prolaz obezbijedile zbog poraza od sedam razlike u prvom meču, ali su pokazale borbenost, želju i agresivnost.

U prvom poluvremenu igralo se gol za gol i veoma čvrsta odbrana sa obje strane. Bila je ovo veličanstvena partija Tuzlanki koje nose nadimak Labudice, no večeras s pravom možemo reći da su odigrale kao Lavice i zasluženo slave trijumf.

Ovo je prva pobjeda nekog bh. ženskog rukometnog tima na međunarodnoj sceni još od 2013. godine.

U redovima Labudica najefikasnije su bile Neira Midžić sa osam, Dejana Kulić sa sedam, te Matea Šumelj i Admira Zvekić sa po pet golova.

U redovima PAOK - a nezaustavljiva je bila Cristina Elena Ciobanu sa devet golova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti