Rukometašice Jedinstva u Premijer ligi
FOTO: Tuzlalive.ba

U odlučujućem susretu savladale Neretvu

Rukometašice Jedinstva u Premijer ligi

A. Beganović

Rukometašice Jedinstva iz Tuzle plasirale su se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U posljednjem 22. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Jedinstvo je u Tuzli savladalo drugoplasiranu Neretvu (21:20), te se na kraju sasvim zasluženo plasiralo u društvo najboljih bh. klubova.

Susret koji je odlučivao o putniku u elitni rang bio je uzbudljiv od prve do posljednje minute, a u 40. minuti domaće su imale prednost od tri gola (18:15). Međutim, gošće iz Jablanice se nisu predavale i u 59. minuti su imale napad za izjednačenje (21:20), no nisu ga iskoristile pa se do kraja rezultat nije mijenjao.

Jedinstvo je sezonu okončalo sa 57 bodova, a Neretva sa pet manje. Kod Jedinstva su najefikasnije bile Horozović sa šest, te Zupčević sa pet golova, dok su Pjano i Isić sa po šest golova najefikasnije bile kod Neretve.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.