Rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa sigurne protiv Krivaje

Tuzlanske rukometašice upisale novu pobjedu

Rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa sigurne protiv Krivaje

E. Dindić

U okviru 13.kola Premijer lige za rukometašice u Mejdanu sastale su se domaća ekipa Jedinstvo AtlasRelaxa i ekipa Krivaje iz Zavidovića.Na kraju slavile su domaće rukometašice rezultatom 33:22( 20:13).

Od prvog minuta izabranice Jasmina Unkića nametnule su žestok tempo, posebno su sjajno igrale u odbrani na što gošće iz Zavidovića nisu imale odgovor.

Iz minute u minutu povećavala se prednost domaćih rukometašica pa su na poluvrijeme otišle sa prednošću od 7 golova razlike. Nakon 30.minuta na semaforu u Mejdanu stajalo je 20:13. 

U nastavku ponovo ista priča, domaće rukometašice igraju koliko im je potrebno, dok gošće nemaju odgovor na agresivnu odbranu domaćih rukometašica. Na kraju rukometašice Jedinstva slave uvjerljivu pobjedu rezultatom 33:22 za prvi trijumf na domaćem terenu u drugom dijelu sezone. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Kod domaćih rukometašica istakle su se Armina Isić sa 7 golova i  Nejra Midžić sa 6 golova. Gošće iz Zavidovića predvodila je Ernada Merdanović sa 8 golova, dok je Sara Bašić postigla 6. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije