Rukometašice Mire do duple krune

Prijedorčankama i Kup

Rukometašice Mire do duple krune

E. Škorić

Rukometašice Mire savladale su u finalu Kupa BiH Goražde rezultatom 28:24 i tako osvojile dupu krunu.

Završni turnir Kupa BiH za rukometašice igrao se u Prijedoru, a Mira je pred svojim navijačima uspjela da osvoji još jedan trofej u sezoni nakon prvog mjesta u prvenstvu. 

Od samog početka susreta Mira je bila u vodstvu, a domaće igračice su na odmor otišle s prednošću od šest pogodaka (17:11). Početkom drugog dijela Goraždanke su se primakle na tri gola zaostatka (18:15), imale su napad da dodatno zaprijete protivniku, no nisu ga iskoristile i nakon toga je voda išla samo na jedan mlin.

Iz minute u minutu domaće su povećavale prednost koja je znala iznositi i sedam golova razlike, ali su se na kraju malo opustile, pa je Goražde smanjilo na konačnih 28:24.

Najefikasnije kod pobjedničke ekipe bile su Bašanović sa 11 i Vlahović sa šest pogodaka, dok su kod Goražda najefikasnije bile Mujagić sa sedam, te Pjano i Vrdoljak sa po šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.