Rukometašice Norveške su prvakinje Evrope!
Foto: EPA

Pobijedile Holandiju u finalu

Rukometašice Norveške su prvakinje Evrope!

M. Šljivak

Rukometašice Norveške osvojile su naslov prvaka Evrope. One su u velikom finalu savladale Holadniju rezultatom 30:29.

Uvodnih 10-ak minuta proteklo je u igri gol za gol, da bi prvu ozbiljniju prednost stekle Holanđanke, koje su u 13. minuti imale vodstvo od 9:6.

Držale su prednost holandske rukometašice sve do samog finiša prvog dijela. Iako su imala prednost od 13:10, posljednjih 10 minuta mnogo bolje odigravaju Norvežanke, pa se na odmor odlazi neriješenim rezultatom, 15:15.

Norvežanke u nastavak ulaze mnogo bolje. U 43. minuti meča po prvi put odlaze na četiri razlike (24:20), što je na kraju bila i krucijalna razlika u ovom meču.

Imale su doduše i pet golova prednosti na 11 minuta prije kraja, ali se Holandija nije predavala. 

Uspjele su doći do 29:30, imale su šansu da izjednače, ali su tu šansu propustile, pa je Norveška došla do zlata.

Norvešku je do pobjede vodila Nora Mork sa 12 golova, dok je kod Holandije Danick Snedler postigla šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi