Rukometašice Rusije preko Norveške u finale Igara

Priredile iznenađenje

Rukometašice Rusije preko Norveške u finale Igara

Ženska rukometna reprezentacija Rusije priredila je iznenađenje u drugom polufinalnom susretu na Olimpijskim igrama.

Ruskinje su sinoć nakon produžetaka savladale Norvešku sa 38:37. U regularnom dijelu bilo je 31:31.

Norveške rukometašice su u prvih osam minuta držale konce u igri te su imale osjetljiviju prednost (7:4), koju su čuvale do sredine prvog perioda. Tada Ruskinje dolaze do izjednačenja (11:11), a do kraja poluvremena prave potpuni preokret (18:16).

Selekcija Rusije je na ulasku u posljednjih 10 minuta imala i višak od tri gola (27:24), ali su Norvežanke u zadnjim trenucima uspjele da meč odvedu u produžetak.

Tamo su se bolje snašle rukometašice Rusije, koje su ovaj period igre dobile sa 7:6 i tako izborile svoje mjesto u finalu. Tamo ih čeka selekcija Francuske.

Vladlena Bobrovnikova bila je prvi strijelac Rusije sa osam golova, a jedan manje postigla je Daria Dmitrieva. Kod Norvežanki ubjedljivo najbolja bila je Nora Mork sa 14 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi