Rukometašice Srbije pred velikim ispitom

Startuje EP

Rukometašice Srbije pred velikim ispitom

Rukometašice Srbije danas započinju nastup na EP u Švedskoj.

Izabranice Dragice Đurić na otvaranju šampionata igraće protiv Slovenije, a taj mač na programu je od 15.15 časova.

Srbija je smještena u grupu A, u kojoj se još nalaze Španija i Švedska, a prolaz u naredni krug obezbijediće tri najbolje ekipe.

"Dok ne obezbijedimo plasman u drugi krug, nećemo govoriti o daljim ambicijama. Prvi i osnovni cilj je da prođemo grupu, ali prvi meč nije 'biti ili ne biti'. Ta utakmica nam je važna samo zato što je uvodna na šampionatu. Španija i Švedska jesu veoma jake selekcije, ali imamo šanse", izjavila je Dragica Đurić.

Kapiten Katarina Krpež-Sležak smatra da je ovo ključna utakmica u grupnoj fazi.

"Utakmica sa Slovenkama je ključna. Imaće veliki motiv, šest godina ih nije bilo na velikoj sceni. Naš motiv je isto veliki. Imamo veliki broj mladih igračica, koje žele da se dokažu. Slovenke jesu najslabije na papiru, ali papir je papir. Neće lako dopustiti da se vrate kući poslije prve faze", izjavila je Krpež-Sležak.

Danas su na programu još tri meča, a sastaju se Švedska - Španija, Holandija - Njemačka i Francuska - Poljska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi