Rukometašice Vardara izborile F4 Lige prvaka

Pobjedom protiv Sävehofa u posljednjem kolu

Rukometašice Vardara izborile F4 Lige prvaka

Poznate su četiri ekipe koje su izborile plasman na završni F4 turnira Rukometne lige prvake za rukometašice. Svoj istorijski rezultat ostvarile su rukometašice Vardara koje su u odlučujućem susretu savladale švedski Sävehof 24:18.

Vardar je u svojim redovima imao sjajnu Knežević koja je postigla sedam golova.Trećom pobjedom u šest utakmica, Vardar se probio na prvo mjesto ispred Midtjyllanda. Dankinje su drugo mjesto osigurale trijumfom nad Thüringerom 26:20 (Jörgensen 6 golova).

U drugoj grupi nije bilo takve neizvjesnosti. Györi ETO je završio na prvom, Budučnost na drugom mjestu sa deset odnosno devet bodova.

Završni turnir će se igrati u Budimpešti od 3. i 4. maja, a mečevima polufinala igrat će vardar - Budučnost odnosno Györ - Midtjylland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.