Rukometašice Zrinjskog ponovo su bile dominantne

Statistika RS BiH

Rukometašice Zrinjskog ponovo su bile dominantne

Rukometni savez Bosne i Hercegovine objavio je statistiku jesenjeg dijela Premier lige u ženskoj konkurenciji gdje je ponovno dominantna bila ekipa mostarskog Zrinjskog. 

Rukometašice aktualnog prvaka ukupno su upisale devet pobjeda, te po jedan remi i poraz, a u svom pohodu na jesenji naslov postigle su najviše pogodaka - 336.

Najbolji strijelac ekipe jesenas je očekivano bila kapiten i najbolja igračica Ivana Mlakić sa 84 pogotka. Zrinjski je ovaj dio takmičenja završio sa dva boda (ukupno 28) više u odnosu na prvog pratioca prijedorsku Miru (26), pa se u proljetnom dijelu očekuje zanimljiva borba za titulu prvaka obzirom da su po 25 bodova prikupili Goražde i Krivaja.

Najbolju gol razliku ostvarila je Mira sa plusom od 88 pogodaka (ukupno 334:246), dok su najčvršću odbranu, prema ovom pokazatelju, sa 233 primljena gola imale rukometašice Ilidže. Uvjerljivo najlošija je bila ekipa Radnika sa samo 200 postignutih golova i katastrofalnom razlikom od minus 171 pogodak, bez ijednog osvojenog boda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U pojedinačnoj konkurenciji vrijedi spomenuti Korneliju Klinac, nositeljicu igračicu debitanta Gruda koja je bila najbolji strijelac jesenjeg dijela prvenstva sa ukupno 121 golom. Iza nje su ostale pomenuta Ivana Mlakić sa 84 gola koliko je postignula i Dragana Crnić (Borac), dok je Armina Marić (Goražde) poentirala u 83 navrata.

Najviše opomena su imali Izviđač, Goražde i Jedinstvo (po 29), a pojedinačno Andrea Kolobara (Zrinjski) i Branka Majstorović (Borac) sa po devet opomena. Najviše isključenja je imala Katarina (55), a pojedinačno Adrijana Damjanović (Mira) i Maja Mihajlović sa po 20 skupljenih minuta na klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.