Rukometašice Zrinjskog su jesenje prvakinje BiH
Foto: Bljesak.info

Zrinjski bolji od Mire

Rukometašice Zrinjskog su jesenje prvakinje BiH

Aktualne prvakinje Bosne i Hercegovine, rukometašice Zrinjskog, osigurale su naslov jesenskih prvakinja u ovoj sezoni. 

U derbiju desetog kola Premier lige BiH za rukometašice Zrinjskog svladale su Miru iz Prijedora rezultatom 26:23 i sada imaju četiri boda više od svog prvog pratioca.

Domaće rukometašice su u dvorani na Bijelom brijegu kontrolisale rezultat cijelim tokom utakmice te na kraju došle do devete pobjede u sezoni. Ivana Mlakić predvodila je Zrinjski sa deset postignutih golova, a Marija Gudelj dodala je pet.

Kod Mire je Sanja Jevtić postigla devet pogodaka. U narednom kolu HŽRK Zrinjski gostuje kod Borca, a potom slijedi prvenstvena pauza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.