Rukometna dvorana biće pretvorena u četiri škole

Po okončanju Olimpijade zgrade će biti rastavljene

Rukometna dvorana biće pretvorena u četiri škole

M. Skaka

Olimpijska dvorana u Rio de Janeiru u kojoj će se održati rukometni turnir po okončanju Olimpijade biće kvalitetno upotrijebljena.

Dvorana sa 12.000 stolica nakon što se podijele medalje biće pretvorena u četiri škole za ukupno 2.000 učenika.

“Koncept nomadske arhitekture omogučiće generacijama koje dolaze da zaista imaju koristi od onoga što danas gradimo.”, rekao je Carlos Nuzman, predsjednik organizacionog komiteta LJOI Rio 2016.

Takozvana “Arena budućnosti” u kojoj će se igrati rukomet građena je od prefabrikovanih stepeništa i rampi koje će biti korištene u novim školama. Osim toga, iskorističe se i čelični stubovi, kao i paneli fasade. 

Osim ove arene, na sličan način građen je i centar za vodene sportove koji će biti rasformiran i pretvoren u dva centra sa olimpijskim bezenima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi