Rukometni heroji su, nažalost, ponovo izigrani

Nikad se nećemo opametiti

Rukometni heroji su, nažalost, ponovo izigrani

Sedmog juna prošle godine su u sablasno praznoj Skenderiji rukometaši Bosne i Hercegovine savladali Island i napravili veliku senzaciju plasmanom na Svjetsko prvenstvo.

Nakon utakmice i velike pobjede, trener Dragan Marković i njegovi igrači su bili primorani baviti se nekim drugim stvarima koji nemaju veze sa terenom. Oni su, teška srca, priznali ogromno razočarenje slabom podrškom u dvorani Mirza Delibašić, gdje su se osjećali usamljeno.

Nakon što su naši momci okončali nastup na Svjetskom prvenstvu, kao da je rukomet ponovo pao u drugi plan i kao da su pojedinci već zaboravili heroje koji su prvi put odveli BiH na jedno takvo takmičenje. Rezultat u Kataru ćemo ostaviti po strani...

Najbolji dokaz tome je informacija do koje je sinoć došao naš portal, a ona kaže da će će naši rukometaši svoju odlučujuću utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo morati odigrati negdje drugo a ne u Tuzli, kako je prvobitno bilo dogovoreno i kako su se svi u našem taboru nadali.

Tuzla se već više puta pokazala kao odličan izbor za ugostiti našu reprezentaciju u rukometu, košarci, pa i fudbalu, ali su i ovoga puta neke druge stvari dobile prednost u odnosu na utakmicu naše reprezentacije. I to kakvu utakmicu.

Ovoga puta, rukometaše nisu izigrali navijači, već organizatori. Uz dužno poštovanje, bizarno i glupo zvuči činjenica da je Sajam Energa, zakazan za 10. juni, važniji od još jedne utakmice koja bi mogla postati historijska.

Zahvaljujući tuđem nemaru i neodgovornosti, naša reprezentacija će svoju sreću morati potražiti u nekoj drugoj dvorani, u nekom drugom gradu. Tuzlaci će ostati uskraćeni za spektakl, a rukometaši za podršku šest i više hiljada ljudi koju bi u Mejdanu sasvim sigurno imali. 

Alternativne opcije su Goražde, Zenica i Sarajevo. Sasvim je sigurno da bi rukometaši trebali napuniti svaku od dvorana u tim gradovima, pa i Skenderiju. Ali, ko se jednom o mlijeko opeče, taj i u jogurt puše.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.