Rukometni prvak BiH od ljeta u novom ruhu

RK Borac mijenja igrački kadar

Rukometni prvak BiH od ljeta u novom ruhu

D. Vejo

Igrački kadar RK Borac iz Banja Luke od ljeta više neće biti isti.

Redove šampiona Bosne i Hercegovine već su napustila dva golmana i jedan igrač. Naime, naš reprezentativni čuvar mreže Damir Efendić prvi je najavio odlazak. On će od ljeta nositi dres turkosg Selkaspora s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, dok će drugi golman Milan Kosanović, a koji je minule zime stigao kao veliko pojačanje u redove Velikana iz Gospodske, otisnuti se put Izraela.

Pored navedenog dvojca, crveno-plavi dres je ostavio i Mihailo Stošljević. On je zbog povrede propustio čitavu poluseznu. Odlučio je da se vrati u Srbiju, a prema prvim informacijama, vjerovatno će zaigrati za nekog od tamošnjih klubova.

Trenutno, prvi ali i jedini golman Borca je Arman Beširević. No, neće ostati jedini s obzirom da rukovodstvo banjalučkog kluba ozbiljno radi na dovođenju novih imena.

Dogovor je već postignut sa novim-starim igračem Nemanjom Bezbradicom koji igra na poziciji lijevog beka, a koji je tokom sezone 2016/2017 branio boje zeničkog Čelika i Krajine iz Cazina.

Crnogorski stručnjak Ratko Đurković koji je predvodio banjalučki sastav do šampionske titule i dalje će sjediti na klupi ovog tima. Pregovori na relaciji Đurković-rukovodstvo su u toku, a prema nezvaničnim informacijama, on će i dalje biti kormiral.

Dobre igre srednjeg beka Banjalučana Srđana Mijatovića zapale su za oko čelnicima RK Izviđač koji ozbiljno razmatraju da dovedu ovog igrača u svoje redove.

Podsjetimo, Borac će u polufinalu Kupa BiH koje se igra u Mostaru predstojećeg vikenda, svoja koplja ukrstiti sa Zrinjskim, dok će drugi polufinalni par činiti Izviđač i Maglaj.

Đurković će u završnici Kupa BiH biti lišen usluga Danijela Vukićevića i Mirka Majića koji će zbog povrede propustiti istu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi