Rukometni reprezentativci Katara trenirali u Bugojnu

Pred turnir "Rukomet je moja budućnost"

Rukometni reprezentativci Katara trenirali u Bugojnu

S. Mlaćo

U Bugojnu je sve spremno za IV. Međunarodni rukometni turnir “Rukomet je moja budućnost“ koji će se od 14.04. do 17.04. održati u ovom gradu.

Na turniru će nastupati reprezentacije uzrasta 1998.godište i mlađe, a prvi su u Bugojno došli reprezentativci Katara koji su jutros i odradili trening u dvorani KSC-a gdje će turnir i biti igran.

Naša ekipa bila je na licu mjesta, te smo uvidjeli da Katarani ništa ne prepuštaju slučaju i da su radili u veoma ozbiljnoj atmosferi uz uigravanje taktičkih zamisli. 

Katarani se nalaze u grupi sa Hrvatskom, Poljskom i Makedonijom.

U srijedu je planirana utakmica između selekcije Katara 2000.godište koja se nalazi na pripremama na susjednom Vlašću, a rival će im biti prvoplasirana ekipa Prve lige Federacije grupa Jug RK Goražde.

Odmah iza te utakmice održat će se i zvanična press konferencija povodom početka turnira, a prvi susret u četvrtak u 09:00 sati odigrati će reprezentacije Hrvatske i Makedonije.

Reprezentacija naše zemlje nalazi se u grupi „A" sa Slovenijom, Srbijom i Austrijom, a prvi susret naši momci igraju u četvrtak u 12:30 sa Makedonijom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi