Rumunija bolja od Islanda, Mađarska od Njemačke

Nijemice prokockale prednost u drugom poluvremenu

Rumunija bolja od Islanda, Mađarska od Njemačke

U posljednja dva susreta današnjeg programa Europskog prvenstva u rukometu za žene, sastali su se Island i Rumunija, te Mađarska i Njemačka.

Nijemice su bolje otvorile susret od Mađarica i nakon 20 minuta igre imale prednost, 11:8. Na odmor su Nijemice otišle sa prednošću, 14:11.

 

U nastavku susreta preokret Mađarske. Došle su Mađarice do vodstva i sačuvale ga do samog kraja i slavile, 24:21. 

 

Najefikasnija u redovima Mađarske bila je Gorbicz sa devet golova, dok je za Njemačku pet postigla Zapf. Mađarska se ovom pobjedom izjednačila na tabeli grupe C, sa Hrvatskom, obje reprezentacije imaju po dva boda. Prva je Španija sa četiri, a Njemačka je bez bodova.

 

Odlično prvo poluvrijeme odigrale su rukometašice Islanda i Rumunije. Igralo se gol za gol, a osam minuta prije kraja prvog poluvremena vodila je Rumunija, 12:11. Zadržala je Rumunija vodstvo i na odmor otišla sa prednošću, 15:13. 

 

Rumunjke su odigrale odlično i u nastavku te stigle do trijumfa, 22:19. Najefikasnija u redovima Rumunije bila je Bradeanu sa sedam golova, dok je za Island pet postigla Jonsdottir. 

 

Rumunija nakon dva kola u grupi D ima tri boda i nalazi se iza Crne Gore koja je ostvarila maksimalan učinak, treća je Rusija sa jednim bodom, a Island je bez bodova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.