Rusi pružili jak otpor, no Danci ipak došli do pobjede
Foto: EPA

Evropsko prvenstvo

Rusi pružili jak otpor, no Danci ipak došli do pobjede

E. Škorić

Rukometna selekcija Danske očekiavno je slavila u prvom kolu grupe D na Evropskom prvenstvu.

Danci su glavni favoriti za zlatnu medalju u Poljskoj, no nisu baš briljiali na samom startu. Rusi su uspjeli da pruže dobar otpor bivšem evropskom prvaku, ali je na kraju Danska slavila sa 30:25.

U egal tekmi su se Rusi dobro držali, na poluvremenu je bilo 13:13, no kako se bližio kraj susreta, Danci su bivali sve nadmoćniji, pa su lagano došli do pobjede u zadnjih pet minuta.

Bilo je 24:23 za Dansku, ali neizvjesnost je prekinuta nakon 5:0 serije Mikkela Hansena i društva.

Hansen, Damgaard i Mensah su postigli po četiri gola za Dansku, dok je Šelmenko postigao pet golova za Rusiju, čiji su golmani Bogdanov i Kireev skupili zajedno 10 odbrana, a Landin 17 odbrana.

Danska - Rusija 31:25

Danska: Landin 17, Moller 1, Lyngaarard, Christiansen 3, Mensah 4, Mortensen, Egeert 2, Rasmus 3, Noddesbo 3, Sva n Hansen 2, Lindberg 2, Mollgaard, Toft Hansen 1, M. Hansen 4, Damgaard 4, Balling 1.

Rusija: Bogdanov 3, Kireev 7, Šiškarev, Kovalev 2, Černoivanov 2, Atman 3, Gorbok 3, Čipurin, Šelmenko 5, Daško, Buzmakov, Dibirov 3, Soroka 4, Tčelišev, Žitnikov 3. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi