Sa navijačima do pobjede!

Bosna BH Gas u subotu igra za Top16

Sa navijačima do pobjede!

Danas je u prostorijama Rukometnog kluba Bosna BH Gas održana konferencija za medije uoči važne subotnje utakmice, koju Studenti u Skenderiji igraju sa rumunskom ekipom Costanze.

Nakon pobjede u prošlom kolu na svom parketu nad ruskim St. Petersubrgom, Bosna je došla u odličnu priliku da pred svojim navijačima napravi veliki, istorijski uspjeh i pobjedom nad Rumunima izbori plasman u Top 16 elitnog evropskog rukometnog takmičenja.

"Primjetim veliku nervozu u ekipi, ali i u medijima. Ne treba dozvoliti da nervoza pređe u strah. Potrebno je sve gledati kroz prizmu sporta i tako i pristupiti ovoj utakmici. Mi smo gladni uspjeha i u tom duhu želimo ući u ovu utakmicu. Ovaj susret neće biti ni lakši ni teži nego predhodni protiv St. Petersuburga. Sigurno je da ćemo dati najbolje što u ovom trenutku možemo. Publika nam je veoma važna u ovakvim susretima jer nam je potrebna podrška. Učinićemo sve da dođemo do pobjede, a o taktici ćete biti upoznati kada izađemo na parket", rekao je trener Bosne Irfan Smajlagić.

"Prošla je utakmica za nas bila veoma teška. U ekipi imamo mnogo mladih igrača, bez iskustva, i kada je St. Petersburg počeo stizati našu prednost, ruke su počele drhtati. To nam se ne smije ponoviti sada u subotu. Pozvao bih također publiku da dođe da nas podrži u što većem broju", kazao je Igor Karačić.

Bosna će u subotu protiv Costanze biti lišena usluga dvojice rukometaša, Koste Savića i Tarika Međića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.