Sa Švedskom smo do sada igrali dva puta

U kvalifikacijama za EP 2008.

Sa Švedskom smo do sada igrali dva puta

Dž. Mrakić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnika u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. godine.

Izabranici Dragana Markovića u dvomeču će igrati protiv Švedske, višestrukog osvajača evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja.

Šveđani će biti veliki favoriti u ovom okršaju, a vrijedi istaći kako ovo nije prvi put da naša reprezentacija igra odlučujuće susrete s ovom skandinavskom zemljom.

Naime, u kvalifikacijama za plasman u baraž za Evropsko prvenstvo 2008. godine, u okviru grupe 7, Bosna i Hercegovina je ostvarila dvije pobjede i dva poraza.

Dok smo s jedne strane dva puta slavili protiv Belgije, s druge smo pretrpjeli domaći i gostujući poraz od Švedske.

Prije međusobnih okršaja obje selekcije imale su po četiri boda i posljednje dvije utakmice trebale su odlučiti da li će putnik za baraž biti Švedska ili Bosna i Hercegovina.

Na domaćem terenu pretpjeli smo negodan poraz (30:36), dok smo u gostima odigrali nešto bolji susret, međutim ni tu nismo mogli ostvariti povoljan rezultat, s obzirom da smo i u Švedskoj izgubili dva razlike (25:27).

 

Nadajmo se samo da će nakon novog dvomeča naši reprezentativci biti ti koji će podignutih ruku napustiti teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi