Sa uspjehom okončan kamp Škole rukometa Jasmina Mrkonje

Rukometni kamp na Vlašiću

Sa uspjehom okončan kamp Škole rukometa Jasmina Mrkonje

A. Beganović

U proteklih petnaest dana oko 100 mladih rukometaša na Vlašiću je sticalo rukometno znanje pod budnim okom proslavljenog bosankohercegovačkog rukometaša Jasmina Mrkonje.

Već drugu godinu zaredom Jasmin Mrkonja sa svojim saradnicima na Vlašiću je radio sa talentovanim rukometašima.

Kroz kamp je ove godine prošlo oko 100 mladih rukometaša, koje je između ostalog posjetio i jedan od najboljih rukometaša svih vremena Veselin Vujović.

"Kamp je završen, a već sada smo krenuli sa pripremama za narednu godinu. Bilo je više od 100 mladih rukometaša, koji nisu samo trenirali, odnosno održali smo i nekoliko seminara na kojima se između ostalog govorilo o pravilima rukometne igre, te o dopingu. Tokom petnaest dana našeg rada u posjetu su nam dolazili mnogobrojni bivši rukometaši, koji danas svoje znanje pokušavaju prenijeti na omladinu. Bio je ovdje trener Bosne Zuhdija Korkarić, proslavljeni bh. golman Enid Tahirović, a i moj nekadašnji saigrač iz Metaloplastike Veselin Vujović. Također smo posjetili djecu koja boluju od karcinoma i na to smo posebno ponosni", za SportSport.ba je istakao Mrkonja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti