Samo dva treninga uoči Estonije

Okupljanje rukometne reprezentacije BiH

Samo dva treninga uoči Estonije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem na Ilidži započela je pripreme za predstojeći prvi dvomeč kvalifikacija za SP 2019. 

Prvi protivnik bit će nam selekcija Estonije, rival s kojim smo se mučili u prethodnih nekoliko navrata, ali uvijek izlazili kao pobjednici, pa je za očekivati da ekipa Bilala Šumana neće imati problema barem u prvoj utakmici u srijedu u Skenderiji (20 sati). Tri dana poslije igramo u Talinu.

Osim Estonije u našoj grupi nalazi se još Švicarska, s kojom ćemo dvomeč odigrati sredinom januara i to će vjetovatno biti ključne utakmice u borbi za plasman u junski baraž.

U odnosu na prethodne kvalifikacije za EP, koje su bile debitantske za selektora Bilala Šumana, malo šta se promijenilo uoči predstojećih. Barem u ovome organizaciono-logističko-monetarnom smislu. 

Put u Talin i smještaj tokom tri dana priprema obezbijedio je Šumanov prijatelj i vlasnik hotela, uz obećanje da će mu nekada neko taj novac vratiti.

Organizacija utakmice pokrivena je dobrovoljom ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, Mirvada Kurića, koji nije morao izlaziti nikome ususret, ali je izašao već drugi put.

Podsjetimo, prije prošlih kvalifikacija nastup reprezentacije bio je pod znakom pitanja što bi značilo vjerovatnu diskvalifikaciju iz EHF-a. Ovaj put je malo kao bolje, ali još uvijek sve u domenu improvizacije.

Igrači će, međutim, pokušati ne razmišljati o stvarima koje običnog čovjeka frapiraju, a kod njih izazivaju nevjericu.

"Svi igrači koje sam pozvao su tu. Imat ćemo sastanak i jedan trening večeras te sutra jedan u Skenderiji. Da je malo vremena, malo je. Volio bih da imamo deset treninga ali je to nemoguće. Ipak, pokušat ćemo preraditi ono što smo do sada uigravali" kazao je Šuman i dodao da će Estonci biti jači za nekoliko igrača koji su se prethodno bili oprostili a među kojima je i iskusni Patrail.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi