Šarac: Ispunili smo san svakog Ljubušaka

HRK Izviđač osvojio titulu

Šarac: Ispunili smo san svakog Ljubušaka

Rukometaši Izviđača postali su prvaci naše zemlje nakon što su sinoć u Ljubuškom savladali Vogošću. 

Izabranici Zdenka Grbavca su ovom pobjedom (29:23) pobjegli Borcu na pet bodova prednosti i tako kolo prije kraja matematički obezbijedili titulu prvaka BiH nakon 11 godina čekanja. Zadovoljstvo i sreću poslije uspjeha nije krio ni rukometaš Josip Šarac.

"Presretni smo, ispunili smo san svakog Ljubušaka i stvarno ne znam šta da kažem u ovom trenutku", kazao je Šarac za SportSport.ba i potom nastavio:

"Utakmica protiv Vogošće za nas nije bila nimalo jednostavna. Znali smo da moramo dati sve od sebe kako bi vratili pehar u svoje vitrine, a do pobjede nas je nosila velika podrška s tribina", ističe Šarac.

Šarac je svjestan da je Izviđač napravio dobar posao u ovoj sezoni.

"Uoči početka sezone smo se pripremali za ovo, ciljali smo da budemo prvaci. Ukoliko uzmemo u obzir da imamo jako mladu ekipu, u prosjeku 19-20 godina starosti, onda znamo da smo napravili dobar posao", zaključio je Šarac na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi