Šarić i društvo osramotili neprepoznatljive Kauboje
FOTO: EPA

Katar razbio Hrvatsku

Šarić i društvo osramotili neprepoznatljive Kauboje

A. Beganović

U prvom susretu grupe A olimpijskog turnira za rukometaše Katar je nadigrao neprepoznatljivu Hrvatsku (30:23).

Izabranici Željka Babića pružili su jednu od najlošijih partija u posljednjih nekoliko godina tako da sigurna pobjeda Katara nije niti u jednom trenutku dolazila pod znak pitanja.

Od samog početka susreta Katar je držao konce igre u svojim rukama, a u dva navrata imao je i po deset golova prednosti.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Žarko Marković sa deset, te Rafael Capote sa šest pogodaka, dok su na golu Danijel Šarić i Goran Stojanović imali 14 uspješnih intervencija.

S druge strane kod danas očajnih Kauboja najefikasniji su bili Manuel Štrlek sa pet, te Luka Stepančić sa četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi