Šarić: Nisam plaćenik, imam pravo braniti za koga želim

Golman rukometne reprezentacije Katara

Šarić: Nisam plaćenik, imam pravo braniti za koga želim

Danijel Šarić, golman rukometne reprezentacije Katara, u razgovoru za španski AS otkrio je da mu smeta što ga nazivaju plaćenikom.

Bh. internacionalac istakao je da svaki sportista ima pravo izabrati za koga će igrati, te je naglasio da u svom posjedu ima samo bosanskohercegovački pasoš. 

"Smeta mi što me zovu plaćenikom, pogotovo pošto Katar nije jedina reprezentacija koja ima strance u svom sastavu, isto je i sa Španijom, Austrijom, Poljskom... Sportista ima pravo da igra za koga god želi", kazao je Šarić, koji se potom osvrnuo na činjenicu da je tokom karijere branio boje dvije reprezentacije. 

"Svjetska rukometka federacija je bila je upoznata s tim da sam branio za dvije države. Ali, kako Jugoslavija više ne postoji, dobio sam mogućnost da branim za Katar. Samo je bilo potrebno da prođu tri godine od posljednjeg nastupa za BiH", istakao je Šarić, a potom dodao:

"Također, dokument koji sam dobio od vlade Katara omogućuje mi samo da igram za njihovu reprezentaciju, a ne i da ga koristim kao putnu ispravu. Jedini pasoš koji posedujem je onaj od BIH". 

Osim Šarića, za selekciju Katara od rukometaša iz BiH još nastupa Eldar Memišević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.