Saudijska Arabija i Island na Svjetskom prvenstvu

IHF donio odluku

Saudijska Arabija i Island na Svjetskom prvenstvu

A. Beganović

Međunarodna rukometna federacija saopštila je da će na Svjetskom prvenstvu u Kataru na kojem će po prvi put učestvovati i naša selekcija, igrati Saudijska Arabija i Island.

Nakon što su od Svjetskog prvenstva u Kataru odustali Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati, Međunarodna rukometna federacija donijela je odluka da umjesto njih na smotri najboljih svjetskih selekcija učestvuju Saudijska Arabija i Island.

Ova odluka iznenadila je mnoge u svijetu rukometa, no iz IHF se ne obaziru previše na to, a UAE i Bahrein su kažnjeni sa po 100.000 švicarskih franaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije