Savčić: Mi već polako razmišljamo o narednoj sezoni

Trener Hercegovine nakon poraza u Zenici

Savčić: Mi već polako razmišljamo o narednoj sezoni

D. Kurbegović

Rukometaši Hercegovine iz Nevesinja večeras su u zeničkoj Areni poraženi od domaćeg Čelika rezultatom 32:27. Mlada ekipa Hercegovine u Zenicu je doputovala s 10 igrača, od toga polovinom juniora, tako da se može kazati da su odigrali jednu dobru utakmicu, s kojom je na kraju bio zadovoljan i njihov trener Milenko Savičić, inače nekadašnji trener Čelika.

"Drago mi je što sam ponovo u Zenici. emotivno sam bio uzbuđen, ali vidim i da se ovdje dosta toga promijenilo.Što se tiče moje ekipe, mi nemamo nikakve ambicije, jer ne možemo opstati u ligi.Mi igramo časno i pošteno, ova ekipa je doživjela velike promjene, otišlo je sedam igrača, igramo sada s juniorima. U teškoj smo situaciji, imamo tri seniora, ostalo su sve djeca, imamo ambicije da pravimo nešto na duže staze. Ja sam večeras zadovoljan igrom svoje ekipe, malo sam više očekivao od domaćina", ističe Savčić.

Njegov klub već razmišlja o narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Vidjet ćemo na polusezoni ako mognemo da dovedemo par pojačanja, ali naravno to sve u sklopu priprema i pravljenja ekipe za narednu sezonu.Moramo se vratiti ponovo u Premijer ligu, Nevesinje ima plan da napravi jednu školu rukometa, da se napravi jedan olimpijski ciklus i da se kroz četiri godine napravi nešto. Vidjet ćemo u narednom periodu šta će od toga svega na kraju biti" kazao je Savčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi