Savčić nije više trener RK Čelik

Upravni odbor mu se zahvalio na saradnji

Savčić nije više trener RK Čelik

O. Lekić

Na sjednici Upravnog odbora Rukometnog kluba Čelik usvojena je analiza jesenjeg dijela prvenstva i usvojeni  su ciljevi u daljem takmičenju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.  

''Osvanje drugog mjesta u Premijer ligi, sa bodom manje od drugoplasirane sarajevske Bosne ocjenjeno je vrlo dobrim rezultatom, mada ostaje žal za olako izgubljenim prvim mjestom.  Prvo mjesto smo izgubili bukvalno 10 sekundi prije kraja utakmice u pretposljednjem kolu prvenstva u Gračanici, kada smo četiri minute prije kraja te utakmice vodili sa pet golova razlike. Pola minuta prije kraja smo vodili jedan razlike i imali loptu, te bili pred golom protivnika, no naš igrač Davor Kadić napravio je neoprostivu grešku, udario je igrača bez lopte, pa je Gračanica stigla do izjednačenja" , naveli su iz RK Čelik.

"Sa ovakvim rezultatom, drugim mjestom na tabeli Premijer lige, mi smo ekipa sa najboljim sportskim rezultatom u Zenici u ovoj godini. Ne smatramo da je,  bez obzira na sve, neuspjeh biti drugi, jer imamo i drugo poluvrijeme prvenstva gdje idemo na prvo mjesto i titulu šampiona, dodali su iz RK Čelik.

Upravni odbor Kluba je dobio garancije Gradske uprave i gradonačelnika Husejina Smajlovića da će podržati dalju borbu RK Čelik za prvu poziciju i osvajanje prve titule prvaka države u 2015. godini, kada se navršava 65 godina postojanja Kluba. 

Upravni odbor RK Čelik je rezriješio dužnosti prvog trenera Milanka Savčića, koji je ekipu  vodio u prethodnoj polusezoni. Iako su izrečene pozitivne ocjene  o stručnom znanju i trenerskim sposonbnostima trenera Savčića . 

"Ipak, prigovara mu se da je boljom harmonizacijom odnosa sa igračima, Čelik zasigurno sada mogao imati tri do pet bodova više od osvojenih  33 boda. Odavno je uočeno da nešto ne štima između igrača i trenera Savčića čekao se kraj prvenstva da se to pitanje završi", naveli su iz zeničkog kluba.

"Kada riječ  o novom treneru na sjednici je istaknuto više kandidata za trenera. Obavljen je i razgovor sa aktuelnim selektorom Draganom Markovićem, koji je postigao sjajne rezultate sa bh. reprezentacijom i koji je bio naš kandidat broj 1 za novog šefa stručnog štaba, ali on je već pred realizacijom inostranog angažmana, tako su kandidati za šefa stručnog štaba  za sada  Dado Ridžić, Adnan Bašić i Vojislav Rađa", kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik", istakao je predsjednik kluba Pane Škrbić.

"Ovo je zasigurno jedan od najoganizovanijh klubova ne samo u Zenici već i u BiH. Gotovo jedini problem ovdje  je novac, koji se mora riješiti nalaskom generalnog sponzora i većom potporom grada. U tri navrata bili smo pri kraju dogovora o generalnom  sponzoru, ali nikada ga nismo dobili. Zato je 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

finansijska konsolidacija prioritet svih prioriteta. Ne radi se ovdje o primanjima igrača, već  treba znati da nas svaka prvenstvena utakmica kod kuće (službena lica i drugi troškovi)  a i gostujuće utakmice (autobus i drugi trškovi) koštaju od dvije  do tri hiljade maraka, a tu je spotska oprema, lopte, rekviziti", ističe Pane Škrbić. 

Upravni odbor je zaključio da se izvrši i potpuna rekonstrukciju upravljanja klubom. Otvoren je "konkurs" za novu Upravu  i novog predsjednika, te odlučeno da se raspiše konkurs za profesionalnu funkciju ili direktora, ili sekretara kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.