Sedam golova Karačića premalo za Final Four
Foto: epa.eu

Vive Kielce bolje od Vardara

Sedam golova Karačića premalo za Final Four

Rukometaši poljske ekipe Vive Tauron Kielce drugi su učesnik ovogodišnjeg Final Foura rukometne Lige šampiona, nakon što su u revanš susretu četvrtfinala ovog takmičenja s 33:31 savladali ekipu skopskog Vardara.

Poljski tim je nakon pobjede u Skoplju od 22:20 i u revanšu slavio s dva gola prednosti i tako osigurao nastup na turniru četiri najbolja tima Starog kontinenta koji će se odigrati u Kolnu.

Španski reprezentativac Dujshebaev je bio najefikasniji igrač Vardara s devet golova, a ujedno i same utakmice, dok je rođeni Mostarac i srednji bek reprezentacije Hrvatske Igor Karačić postigao sedam pogodaka za makedonski sastav. Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bio je legendarni poljski lijevi bek Karol Bielecki koji je zabio osam golova.

Liga šampiona, četvrtfinale (revanš):
KS Vive Tauron Kielce - Vardar 33:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti