SEHA liga: Borac nije ispunio uslove

Direktor takmičenja tvrdi

SEHA liga: Borac nije ispunio uslove

D. Rakanović

Direktor SEHA lige Siniša Ostojić rekao je da Borac nije ispunio uslove pa je zbog toga ostao bez učešća u novoj sezoni regionalnog takmičenja.

SEHA liga je u četvrtak objavila spisak učesnika za slijedeću sezonu, a na njemu se nije našao Borac nakon čega je uslijedila reakcija čelnika banjalučkog kluba koji su poručili da ih je SEHA liga izigrala na surov način. 

Ipak, direktor SEHA lige Siniša Ostojić tvrdi nešto drugo. 

"Borac nije dostavio garancije da će moći da obezbijedi prenose u HD rezoluciji i to je glavni razlog za izostavljanje i neučestvovanje u ligi slijedeće sezone. To je jedan od glavnih uslova koje je naš sponzor postavio za narednu sezonu. Takođe teritorija Srbije je marketinški puno interesantnija i veća od prostora Bosne i Hercegovine i zbog toga su klubovi iz ove zemlje dobili prednost", rekao je Ostojić.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

On je dodao da je i prethodnih godina SEHA liga imala problema sa klubovima iz Bosne i Hercegovine. 

"Ove sezone je dodatno podignuta ljestvica koju Borac nije ispunio i tu je kraj priče. Vrata nisu zatvorena, ali uslovi moraju da se ispune", zaključio je Ostojić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi