SEHA potpisala ugovor sa Gazpromom

Naš jedan ili dva predstavnika ?

SEHA potpisala ugovor sa Gazpromom

M. Maksimović

Nakon što je dosadašnji, Sandi Šola završio iza rešetaka, vodstvo ove lige je izabralo novog predsjednika. To je predsjednik Vardara Mihajlo Mihajlovski, dok su potpredsjednici Velimir Marjanović iz Srbije, Tomislav Grahovac iz Hrvatske i  Agron Hajdredini iz Makedonije. Direktor lige je Siniša ostojić. 

Ono što je najvažnije, liga je dobila novog sponzora, potpisan je ugovor sa Gazpromom na četiri godine. Prema najavama novog predsjednika, sponzor lige će plaćati hotele putovanja i službena lica, dok klubovi moraju poraditi na infrastrukturi.

 

Od naredne sezone u ovoj ligi će igrati dva kluba iz Srbije, Partizan i Vojvodina, zatim dva kluba iz Makedonije, Hrvatske, po jedna ekipa iz Crne Gore i Slovačke, Brest Meshkov, dok broj klubova iz BiH nije definisan.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

 

Naša tri predstavnika se nisu proslavila ove sezone, zajedno su osvojili 23 boda, zauzeli su posljednja tri mjesta. Za sada je Borac najsigurniji, dok se traži druga ekipa koja može ispuniti potrebne uslove. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.