SEHA sa sponzorom, Bosna bez ekipe

Od januara klubovi bez troškova

SEHA sa sponzorom, Bosna bez ekipe

A. Beganović

Rukometna regionalna liga od januara će imati generalnog sponzora, koji će snositi troškove organizacije utakmica, smještaja, putovanja i ostalih popratnih troškova za sve ekipe učesnice ovog takmičenja.

U trenucima kada aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, RK Bosna, potresa velika finansijska kriza zbog koje je u posljednjih nekoliko dana klub napustilo sedam igrača iz Zagreba dolaze dobre vijesti za sve klubove koji učestvuju u Regionalnoj ligi.

Naime, kako piše Sportnet.hr SEHA od danas ima generalnog sponzora i to firmu Uniline, tako da će klubovi u drugom dijelu sezone biti oslobođeni plaćanja organizacije utakmica, smještaja, putovanja i ostalih popratnih troškova.

"Regionalna SEHA liga je pun pogodak. Želimo rukomet staviti na mjesto gdje i pripada, kao najprihvatljiviji sport u ovoj regiji," z Sportnet.hr je istakao čelni čovjek RK Zagreb, Zoran Gobac.

Da li će ove bez sjajne vijesti koje dolaze iz Zagreba uticati pozitivno i na bh. šampiona, koji se nalazi u nezavidnom položaju ostaje nam da vidimo.

Vremena je sve manje, januarski prelazni rok je sve bliže, a Bosna trenutno nema ekipu jer osim Uvodića, Pažina, Tojčića, Rakovića, Arapovića, Mesarića i Gorenca klub bi moglo napustiti još nekoliko igrača.

Pored toga Karačić, Čakić i Memić su povrijeđeni i sasvim sigurno neće biti spremni za prvi dio proljetnog dijela prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.