Seldin Rizvanović novi trener RK Čelik

Zeničani ostali bez trenera i igrača

Seldin Rizvanović novi trener RK Čelik

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika prvi dio sezone u Premijer ligi završili su na desetom s 15 osvojenih bodova. Zeničani će se kao i prošle sezone do samog kraja boriti za opstanak u ligi. U mini pauzi došlo je do velikih promjena kako u stručnom, tako i u igračkom kadru.

Bojan Crnomarković dosadašnji šef stručnog štaba vratio se u Banja Luku i on u drugom dijelu sezone neće voditi ekipu. Umjesto njega ekipu će do kraja sezone voditi njegov prvi pomoćnik Seldin Rizvanović 34-godišnji trener, inače bivši igrač RK Čelik.

Kada je u pitanju igrački kadar, evidentno zbog nedostatka finansija, nekoliko igrača odlučilo je dići sidro, te svoju karijeru nastaviti u drugim klubovima. Enes Sirćo dosadašnji prvi golman Čelika, prešao je u Konjuh iz Živinica, dok je lijevi bek Nemanja Bezbradica potpisao za Krajinu iz Cazina.Ranko Božić i Nikola Grahovac odlučili su da se prestanu aktivno baviti ovim sportom.

Dres Čelika u drugom dijelu sezone nosit će i dva nova igrača, jedan je i stari igrač ovog kluba 32-godišnji Edin Bajramović, koji će nadomjestiti odlazak Nemanje Bezbradice, dok je drugi igrač Semir Zvekić, koji u Zenicu dolazi iz dobojske Sloge. Postoji mogućnost angažovanja još jednog igrača, s kojim bi bila kompletirana ekipa za nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prvenstvo se nastavlja 03.februara kada će Čelik u Areni dočekati ekipu Krajine iz Cazina, koja nakon 13. kola ima samo četiri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi