Selekcija grada Sarajeva stigla do prve pobjede

Kompletirano drugo kolo Međunarodnog rukometnog turnira za k

Selekcija grada Sarajeva stigla do prve pobjede

Piše: E. Čaušević Powered by:
Danas je kompletirano drugo kolo Međunarodnog rukometnog turnira za kadete pod nazivom "Više od igre", vidjeli smo odlične utakmice, te su djeca još jednom pokazala svoj raskošni talenat.

U prvom susretu sastali su se Selekcija grada Sarajeva i Crvena Zvezda, ''domaćini'' su pokazali više želje za pobjedom, te su na kraju i slavili sa rezultatom 21:19. Najefikasniji igrač na ovom meču Dejan Milinković iz Crvene Zvezde je postigao 7 pogodaka, dok je u momčadi grada Sarajeva najefikasniji bio Tahirović sa pet postignutih pogodaka.

Drugi susret nam je priredio mnogo uzbuđenja, a sastali su se momčadi Balić-Metličić akademije i Pick Szeged, a na kraju slavila je momčad Balić-Metličić akademije sa 21:14. Mladi Mateo Maraš iz Akademije je sa šest postignutih pogodaka bio najefikasniji pojedinac na ovom meču.

Predposljenji meč ovog kola su odigrali Izviđač i Celje Pivovarna Laško, a nominalni gosti su slavili sa golom prednosti, odnosno na kraju susreta rezultat je glasio 18:17 u korist Celje Pivovarne Laško. Na ovom meču su se istakli Žabić i Košec, sa šest, odnosno sedam postignutih pogodaka.

Bosna Centrotrans i Vardar su svojim duelom zaključili ovo kolo, a mladići iz Visokog su pružili fenomenalnu partiju i na kraju slavili sa 19:16. Svoj raskošni talenat na ovom meču pokazao je mladi Sead Sirćo, koji je postigao šest pogodaka.

Rezultati drugog kola:

Selekcija grada Sarajeva - Crvena Zvezda 21:19

Balić-Metličić Akademija - Pick Szeged 21:14

Izviđač - Celje Pivovarna Laško 17:18

Bosna Centrotrans - Vardar 19:16