Selektor Crne Gore: Rukomet je dokazano pošten sport

Crnogorci na EP

Selektor Crne Gore: Rukomet je dokazano pošten sport

E. Škorić

Crnogorski selektor Ljubomir Obradović svjestan je da bi njegov tim ostao bez EP-a da je kojim slučajem BiH izvukla remi u Brondbyju.

Danska je teško došla od pobjede nad BiH (26:25). Naši rukometaši bili su tako blizu velikog podviga i plasmana na EP. Jedan gol je na kraju falio…

“Ekipe koje se bore za odlazak na EP daju sve od sebe, što je i Bosna uradila. Međutim, čestitke zaslužuje i reprezentacija Danske, koja je baš slavila što je pobijedila, a nije joj ništa trebalo. Dokazalo se da je rukomet pošten sport”, kazao je Obradović, dodavši:

“I Island je protiv nas od prve do posljednje sekunde igrao maksimalno odgovorno, lepršavo i kvalitetno. To krasi najjači evropski rukomet, čemu mi pokušavamo da se približimo”.

Crna Gora je kao najbolja trećeplasirana ekipa uspjela da se izbori za EP u Poljskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije