Selektor i rukometaši: Spremni smo pobijediti Slovačku

U Mejdanu protiv Slovačke

Selektor i rukometaši: Spremni smo pobijediti Slovačku

E. Škorić

Rukometna bh. reprezentacija sutra u Mejdanu, utakmicom protiv Slovačke, otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

“Slovaci su respektabilna i kvalitetna ekipa, ali se ne bojimo. Poznato je da su Slovaci i Česi dobri rukometaši, međutim, mi ne krijemo da smo favoriti, a očekujemo i podršku publike, s obzirom na to da igramo na domaćem terenu. Teško je pretpostaviti u kojem će sastavu nastupiti slovačka reprezentacija. Imaju nekoliko opasnih igrača, koji su nam individualna prijetnja, a vidjet ćemo da li će uspjeti da tako nastupe i kolektivno. Ipak, davno smo se izdvojili iz evropskog prosjeka i jedino su nam potrebni mir i pobjeda”, rekao je selektor Dragan Marković na današnjoj presici.

Haris Begić, igrač Konjuha iz Živinica, s tribina je gledao meč protiv Danske, a sada će igrati za A reprezentaciju.

“Moji prvi utisci o reprezentaciji su odlični. Impresioniran sam momcima i atmosferom, a očekujem i da ću debitovati u najboljem svjetlu”, izjavio je Begić.

“Ostavit ćemo srce na terenu, ali opasnost je ako ne uđemo u utakmicu sigurni i spremni”, smatra Panić, koji je pozvao navijače da ponove scenarij atmosfere protiv Danske i u što većem broju dođu u Mejdan, tvrdi Marko Panić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.