Senjamin Burić briljirao protiv uzdrmanog PSG-a

Bh. reprezentativac zabio 11 golova

Senjamin Burić briljirao protiv uzdrmanog PSG-a

Bh. reprezentativac Senjamin Burić odigrao je svoju vjerovatno najbolju utakmicu u sezoni i to protiv PSG-a, aktuelnog viceprvaka Evrope.

U okviru 26. kola francuske Lidl Starligue, Burićev Nantes je kao gost savladao PSG rezultatom 38:37, a naš rukometaš je na najbolji način iskoristio loše raspoloženje Parižana nakon izgubljenog finala Lige prvaka i zabio im 11 golova.

Senjamin Burić je bio najefikasniji igrač utakmice uz Jespera Nielsena iz PSG-a, koji je također postigao 11 golova, dok su Uwe Gensheimer i Balaguer Romeu postigli po sedam.

Bilo je ovo posljednje kolo francuskog prvenstva, a PSG-u poraz neće teško pasti jer je još prije nekoliko kola osigurao novi naslov prvaka.

Nantes sezonu završava na drugom mjestu sa 45 bodova, tri manje od Parižana, i u sljedećoj sezoni će pojačan Kirilom Lazarovom i još nekim kvalitetnim rukometašima pokušati da se domogne titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi