Senzacija u Ligi prvaka: Kiel pao u Zagrebu

Senzacija u Ligi prvaka: Kiel pao u Zagrebu

A. Beganović

U 1. kolu grupe A Lige prvaka rukometaši Zagreba su na domaćem terenu stigli do senzacionalne pobjede nad aktuelnim viceprvakom Evrope, Kielom (27:25).

Iako su u duel sa Zagrebom ušli kao apsolutni favoriti, rukometaši Kiela na terenu tu ulogu nisu opravdali. Istina u prvom poluvremenu su rukometaši njemačkog prvaka bili bolji i na odmor su otišli sa viškom od četiri gola (13:9), ali u drugom poluvremenu stvari su se promijenile.

Zagrebaši su stisli u odbrani, pa se prednost Kiela počela topiti. Na scenu je stupila i publika, koja je davala veliku podršku svojim ljubimcima, a isti su igrali kao u transu i na kraju su zaslužerno slavili.

Najefikasnijhi u redovima Zagreba bili su Obradović i Horvat sa po šest pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.