Sesar: Rukomet se vratio u Mostar

Trener Mostaraca

Sesar: Rukomet se vratio u Mostar

M. Maksimović

Do kraja jesenjeg dijela sezone u rukometnoj Premier ligi BiH ostala su još tri kola, a rukometaši Zrinjskog vjeruju da mogu ostvariti tri pobjede i umiješati se u borbu za jednu od prve tri pozicije koje vode u doigravanje za prvaka.

Najteži ispit do kraja godine Zrinjski će imati u subotu kada u Mostaru gostuje Konjuh iz Živinica, nakon čega slijede nešto lakše utakmice protiv ekipa sa začelja, Hercegovine u Nevesinju i Krajine Mostaru. Trener u stručnom štabu Mario Sesar optimističan je pred nadolazeće mečeve.

“Nemamo imperativ da moramo biti u playoffu, ali ako nam to pođe za rukomet bit ćemo jako sretni jer rukomet se vratio u Mostar i grad odavno nije živio za rukomet”, istakao je Sesar.

Podsjetio je da Zrinjski u narednoj sedmici igra i Kup utakmicu protiv Goražda u Mostaru te da će ekipa i u toj utakmici ići punom snagom. U slučaju pobjede nad Goraždom, Zrinjski bi se plasirao u četvrtfinale Kupa, koje je na rasporedu na proljeće i kada se igraju dvije utakmice, a zatim slijedi završni turnir četiri najbolja tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti