Šešić: Bodove ćemo tražiti u naredna dva kola

RK Borac dočekuje Vojvodinu

Šešić: Bodove ćemo tražiti u naredna dva kola

D. Vejo

Nakon poraza u prošloj utakmici protiv Vardara na svom terenu, rukometaši Borca okreću se novim izazovima. 

Naime, crveno plavi u narednom kolu ponovo su domaćini, ovaj put ekipi Vojvodine, koja se nalazi na sedmom mjestu, dakle poziciju ispred Banjalučana.

O predstojećim utakmicama i o tome da li ekipa iz grada na Vrbasu može ostvariti pozitivan skor, pričali smo sa jednim od pulena Borisa Dvoršeka.

„Prošlo kolo protiv ekipe Meshkov Brest igrali smo dobro prvo poluvrijeme iako smo sa četiri gola zaostatka otišli na odmor. Drugo poluvrijeme smo pali, dozvolili smo protivniku da postigne još 22 pogotka, što nije ni malo, mada smo i mi postigli 34, ali jednostavno nije nas išlo. Gosti su pokazali da su ekipa na većem rangu za razliku od nas“, rekao je za SportSport.ba rukometaš Borca, Dejan Šešić.

Poraz ostaje iza njih. Predstoji meč igra se protiv Vojvodine, koja je jedno mjesto na tabeli ispred crveno plavih, a gdje će oni, kao domaćini, tražiti pozitivan rezultat.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

„U narednom kolu igramo protiv Vojvodine. Intenzivno se spremamo i naporno treniramo, kako bi ostvarili što bolji rezultat protiv novosađana. Želja nam je da uzmemo bodove, što je i primarni cilj“, dodao je Šešić. Pored Vojvodine, tim iz Banja Luke, za dvije nedjelje biti će domaćin i ekipi Nexe, protiv koje će takođe, tražiti svoje mjesto pod suncem.

„Dvije naredne utakmice su nam šansa da se izvučemo iz rezultatske krize i da zabilježimo pobjede. Imamo tim da to i uradimo, te upravo zbog toga moramo od samog starta, u obje naredne utakmice ući agresivno“, ističe rukometaš. RK Borac narednu utakmicu igra u subotu kao domaćin s početkom od 18 časova protiv ekipe Vojvodine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije