Šest pogodaka Malinovića, tri Toromanovića u porazu Creteila

Chamberi slavio uz tri gola Panića

Šest pogodaka Malinovića, tri Toromanovića u porazu Creteila

A. Beganović

U okviru 19. kola francuskog rukometnog prvenstva Chambery, čije boje brane naši Marko Panić i Edin Bašić, savladao je Creteil (28:26), naših Dejana Malinovića i Muhameda Toromanovića.

Duel ekipa čije boje brane četiri bosanskohercegovačka rukometaša pripao je bolje plasiranom na tabeli Chamberyju, a od bh. igrača najraspoloženiji je bio Dejan Malinović, koji brani boje Creteila.

Malinović je postigao šet pogodaka i bio je najefikasniji igrač Creteila, dok je Toromanović dodao tri. S druge strane, Panić je tri puta savladao golmana Creteila, a Bašić je postigao dva pogotka.

Dunkerque je bio bolji od Istresa (32:25), Nimes je nadigrao St.Raphael (30:28), Selestat je bio bolji od Tremblayja (32:31), Toulouse je savladao Cesson (27:25), dok je PSG golom u posljednjim sekundama savladao Aix (30:29).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti