Siarhei Rutenka završio bogatu karijeru

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena

Siarhei Rutenka završio bogatu karijeru

Slavni bjeloruski rukometaš Siarhei Rutenka odlučio je završiti svoju bogatu karijeru u 35. godini života.

Ovu vijest prenijela je zvanična stranica Evropske rukometne federacije (EHF), a na njoj je navedena Rutenkina izjava u kojoj stoji:

"Razmišljao sam o tome već duže vremena. Čak mi ni moja supruga nije vjerovala i sve vrijeme me pitala da li sam ozbiljan. Ovu odluku vidim kao novu stranicu u mom životu. Nisam ni prvi ni posljednji igrač koji je završio profesionalnu karijeru. Moja savjest je čista, jer sam u svakom klubu i reprezentaciji za koju sam igrao davao sto posto svojih mogućnosti", rekao je Rutenka. 

Sierhei Rutenka važi za jednog od najboljih rukometaša svih vremena, a svoju karijeru počeo je u Arkatronu iz Minska, odakle je stigao u Sloveniju gdje je igrao za Gorenje i Celje.

Potom je igrao za Ciudad Real i Barcelonu, nakon čega se vratio u domovinu gdje je nastupao za SKA iz Minska. U dva navrata je igrao i u Kataru.

Rutenka je u svojoj karijeri igrao za reprezentacije Slovenije i Bjelorusije, a Ligu prvaka je osvajao čak šest puta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi